Профилактика на климатици (9, 12 BTU) - 59лв.

Редовната профилактика на климатици е една от дейностите, които ще ни помогне да се справим с поддържането на ефективността на нашите климатични системи и осигуряването на приятен уют в нашия дом или офис през цялата година. Доброто планиране на подобен тип работи ще ни осигури и значително по-добри резултати в дългосрочен план.

Този тип поддръжка на климатичните системи е добре да се извършва от професионалисти, които разполагат с нужния опит и апаратура. Съществуват и редица тънкости, които само експертите прилагат, а обикновеният потребител често пропуска, което респективно води и до понижени резултати.

Какво получаваме при профилактика на климатици?
 • Понижена амортизация, което гарантира и тяхното по-дълго функциониране, а така и редуцирането на разходите по покупката на нови системи в бъдеще.
 • Отстраняване на миризми, които създават дискомфорт и неприятно усещане, както за обитателите на климатизираното помещение, така и за техните гости
 • Подобрена ефективност, която гарантира максимално полезно действие при минимална консумация на енергия, каквато е именно идеята на модерните съвременни климатици.
 • Почистване от прах на филтрите и тяхната подмяна, ако това е наложително с идеята да се подобри качеството на въздуха – нещо от съществено значение, ако помещението се обитава от бебета, малки деца или хора с нарушения в дихателния апарат.
 • Поддържане на работа при широка амплитуда на външните атмосферни влияния, както през тежко натоварения зимен отоплителен период, така и през лятото.
 • И много други, подобряващи нашия домашен комфорт дейности
Какво включва процесът по профилактика на климатици?

Както стана ясно от по-горе, дейностите по профилактиката на климатичните системи са доста комплексни и имат редица задачи, които трябва да се изпълнят, за да си гарантираме оптимална работа и уют.

Ето и няколко от нещата, които се включват при тази дейност:
 • Почистване на топлообменниците на вътрешното и външното тяло на климатичната система
 • Почистване на вътрешните компоненти, които остават скрити от човешкото око, но които могат да намалят значително ефективността на работата на климатика като пряко следствие от натрупването на прах
 • Дезинфекциране с антибактериален препарат на вътрешното тяло и филтрите на климатика, което има за крайна цел успешно да предотврати разпространяването на алергени и бактерии в климатизираното помещение
 • Замерване със специализирана апаратура на характеристиките и температурата на входящите и изходящите въздушни потоци, преминаващи през вътрешното тяло на и анализ на ефективността на системата
 • Измерване на нивата и налягането на хладилния агент при работа в различни режими на климатика и допълването й с фреон при нужда от подобна мярка
 • Проверка и отстраняване на неизправности по външното тяло и кондензния маркуч на климатика
 • Различни други профилактични дейности, които могат да варират според индивидуалните обстоятелства и специфичните проблеми, които са наблюдавани при работата на климатичната система

Още една от добрите практики при поддръжка на климатици е използването на специален спрей за тяхното почистване. Така лесно можете да отстраните натрупания прах и да дезинфекцирате местата, през които въздушната струя протича с най-голям интензитет.

Реализирането на редовна профилактика на климатици е една от дейностите, които ще ни гарантират изправността на тези уреди в нашия дом. Добре е тя да бъде провеждана поне веднъж в годината от специалист, а по-малките дейности като почистване на видимите части могат да бъдат провеждани дори по-често с оглед ниското ниво на изисквана компетенция за тяхното извършване.

Всички цени са без ДДС!