Демонтаж на климатици (9, 12 BTU)- 59лв.

Една от дейностите, които съпътстват използването на климатични системи в нашия бит наред с покупката, монтажа и профилактиката им е разбира се и т.нар. демонтаж на климатици. Този тип услуги се търсят най-често при подмяна на стар климатик с нов по-ефективен и модерен такъв.

Не е изключено демонтаж да се наложи и при нужда от ремонт на климатика в случаите, когато такъв не може да бъде извършен на място и трябва той да бъде отнесен в сервиз за по-комплексна диагностика и анализ на възникналите проблеми. Понякога демонтиране на системата се налага и заради промяна в интериорната концепция на жилището или офиса, при което нейният монтаж се извършва на друго, по-подходящо с оглед промените място в помещението.

Макар на пръв поглед това действие да изглежда елементарно в очите на потребителите, то това е една огромна заблуда, която може да ви коства сериозен допълнителен разход на средства, нерви и време. Всеки специалист по климатизация ще ви каже, че това е доста специфична и изискваща високо ниво на компетенция работа, за чието извършване е най-добре да се обърнете към фирма за демонтаж на климатици, която разполага с нужния опит и оборудване, за да може да се справи бързо и ефективно с подобно предизвикателство. Опитът е от съществено значение, тъй като се следват етапи на работа, които имат за цел да стандартизират процедурата и да осигурят нейният идеален завършек.

Най-честите проблеми, с които потребителите, решили сами да отстранят своя стар климатик се сблъскват са нуждата от доплащане за изграждане на нов тръбен път и запълване на системата с допълнително количество фреон, който е бил загубен при неправилния демонтаж. Това са причините, поради които е далеч по-добре да изберете подобна услуга да бъде извършена от хора с достатъчно опит и подходящо ниво на експертиза.

Както споменахме по-горе демонтажът преминава през няколко ключови етапа, за да се стандартизира процедурата и да се избегнат евентуални грешни действия:
  • Събиране на хладилния агент (фреона), който циркулира в климатичната система
  • Демонтаж на вътрешното тяло на климатика
  • Демонтиране на външното тяло на климатика
  • Събиране и окомплектоване на елементите, свързващи външното и вътрешното тяло, включително тръбния път и електрическите кабели
  • Демонтаж на стойките, използвани за закрепването на телата на климатика
  • Почистване на елементите на климатичната система и макар това да не е задължително, то добрите практики го изискват
  • Окомплектоване по подходящ начин на всички елементи на климатичната система, нещо, което е дори още по-важно, ако се налага демонтирането й с цел ремонт или преместване

Някои потребители все пак решават сами да реализират този тип демонтажни работи. Едва ли обаче идеята да спестите 50-60 лева след като сте дали поне 10 пъти повече за покупката на чисто нов климатик си струват риска, който поемате, решавайки сами да се захванете с тази дейност.

Фирмите с дългогодишен опит при демонтаж на климатици разчитат и на специален подход и редица технически тънкости в зависимост от конкретиката на случая. Така клиентите могат да се насладят на бърза и ефективна процедура по отстраняване на стария климатик, за да започне монтажа на новият в максимално кратки срокове и да гарантират високо ниво на комфорт и уют за любимите си хора.

Всички цени са без ДДС!