Защо медни тръби при монтаж на климатици ?

Преди да започнете дейностите по монтаж на климатици било то във Вашия дом, вила или офис първо трябва да определите къде да бъде монтирано вътрешното и външното тяло. Хубаво е вътрешното тяло да бъде монтирано така че въздуха излизащ от него да не попада направо върху Вас. Особено важно е това именно през летния сезон, когато повечето хора използват климатиците за охлаждане.

В основата на всеки стандартен монтаж на климатици стои монтирането на вътрешното и външното тяло на климатика, както и свързването помежду им с медни тръби, осигуряващи движението на хладилния агент.

Голяма част от Вас са се питали защо цената на един монтаж на климатици е толкова висока? Отговорът се крие именно в медните тръби, тъй като медта е доста скъп материал съответно и голяма част от сумата, която повечето фирми желаят за извършването на процедурите по монтаж на климатици се изразходва именно за осигуряването на такива тръби.

Използването на този тип тръби не е случайно, тъй като налягането минаващо през тези тръби е не по-малко от 20 атмосфери, именно този факт предполага и необходимостта от доста здрав и качествен материал, каквато е именно медта.

Друго предимство на медния материал се крие във факта, че се износва изключително бавно, което пък е добре от страна на това, че възможността да изтече фреонът е много малка или дори незначителна.

Друго важно нещо, с което следва да се съобразите при един монтаж на климатици е именно конденза на уреда. Добре би било при монтирането на климатичната система да се съобразите с водата, която ще кондензира и къде ще попада тя. Причина за конденза от климатиците е това, че температурата в един от топлообменниците е винаги с поне около 10-тина градуса по ниска от тази навън.

Една от последните операции, но не и по-важност които следва да бъдат извършени при един монтаж на климатици е „вакумирането на системата“. Тази задача има за цел да установи дали няма пропуск в херметичността на климатичната система. Процедура обикновено продължава до 20-тина минути.

Това са основните дейности, които следва да се извършат при монтаж на климатици. Пренебрегването, на която е да е било от тях би могло да доведе до фатални повреди на климатичната Ви система.

публикувано на