Замених парното в София с климатик и това беше страхотно решение

Живея в София от близо двадесет години и основният проблем на домакинството ни винаги е свързан с отоплението. От самото начало в апартамента имахме поставена парна инсталация, която, обаче, заработи пълноценно едва преди няколко години. Това, за съжаление, не помогна ситуацията да се подобри. Всъщност отоплението с парно не беше никак ефективно. Пускахме го във всички стаи, но никъде не се усещаше достатъчно топло и винаги се налагаше да се навличаме с дебели дрехи у дома. Най-лоши бяха случаите на внезапни аварии, чиято поправка понякога отнемаше седмици. Дори не искам да си спомням за какво мръзнене ставаше въпрос. На всичкото отгоре, сметките за отопление бяха доста високи, а полученото качество изобщо не си заслужаваше цената.

Реших да разпитам колеги и приятели, които също живеят в града от доста време, как се отопляват и дали са доволни. Безспорно, преобладаваше мнението, че най-адекватният начин за отопление в София е климатикът. С него винаги излиза много по-изгодно, без значение какъв е размерът на жилището и колко на брой са помещенията. Всъщност, нямаше особена нужда да ме убеждават твърде много, тъй като, винаги когато съм гостувал на някого с климатик през зимата, разликата с температурата у дома беше осезаема.

Реших, че е крайно време да заменим парното с климатик и най-после да живеем нормално. Посетих един от известните супермаркети за техника и разгледах какво се предлага. Бях приятно изненадан от сравнително ниските за София цени на климатиците, въпреки че отоплителият сезон вече беше започнал. Консултирах се с един от продавачите и, след като го запознах с размера на жилището и стаите, които ще се отопляват, той ме насочи към един подходящ модел. Купихме го още на същия ден, а на следващия го монтираха.

Подобрението се усети моментално. Веднага захвърлихме елеците и шушоните и започнахме да се наслаждаваме на приятната температура. Чаках нетърпеливо първата сметка за ток след покупката на климатика и си отдъхнах сериозно, когато видях, че е два пъти по-ниска. Е, струваше си инвестицията, това е сигурно!

публикувано на