Покупка на климатик

Все по-голям процент от родните домакинства ползват климатици, с които съумяват да си доставят едни отлични нива на климатичен комфорт и уют у дома, и то през цялата година. Причината за това огромна част от българските домакинства да предпочитат климатичните уреди пред останалите има и своето логично обяснение. Сред най-убедителните аргументи, които подтикват повечето потребители към решението за покупка на климатик е това, че тези уреди са изключително ефективни и добре влиаят на портфейла по отношение на разходите, които се правят за електроенергия.

При избора на конкретен модел климатик добре е да сравните цените му в отделните търговски обекти, които го предлагат. За да не се почувствате разочаровани при избора си на фирма, от която да го закупите още в началото проверете какви са съответните условия по покупка, както и свързаните с уреда гаранция и поддръжка.

Преди избора на конкретен модел и марка при покупка на такъв тип електроуред имайте предвид, че трябва да се измери кубатурата на помещението, за което съответно е предназначен той. Това е така, тъй като много често се получава избрания от потребителите климатик да не отговаря на нуждите на мястото, където ще се ползва. В редица случаи или се купува прекалено мощен климатик, който никога не използва пълния си капацитет или пък такъв, който е прекалено малък и изобщо не може да задоволи нуждите Ви.

Хубаво би било да знаете, че за охлаждане на квадратен метър са необходими около 50 вата мощност. Когато обаче не става въпрос само за охлаждане на конкретно място, но и за отопление, то тогава необходимата мощност нараства с поне 20 единици, от тази нужна само за охлаждане.

В случай, че се затруднявате както с измерването на помещението, в което ще се ползва климатичната система, така и при избора на конкретен модел и марка, които максимално да отговаря на нуждите Ви, то един добър вариант е да се консултирате със специалист по климатична техника.

публикувано на