Основни грешки при монтаж на климатици

Дейностите по инсталация на климатични системи или т.нар. монтаж на климатици не е трудна и непосилна задача, но често се допускат някои грешки, които се смятат за основни и е желателно те да се избягват.

В случай, че планирате в един бъдещ момент да извършите инсталация на една централна климатична система, но все още не сте стигнали до този момент, то стенните климатици се явяват една добра алтернатива. 

Стенните климатици са електроуреди, които имат способността да Ви осигурят незабавна помощ в горещите летни дни.

Най-често допусканата грешка при избора и след това при монтажа на климатици е неправилното съобразяване с величините квадратура и мощност. За устройство, което работи в една стая, в която липсва пряка слънчева светлина е необходим не толкова мощен климатик. Най-практичното и икономично решение още преди да се сдобиете с климатик е да се обърнете към специалист с нужните знания, който да Ви сътрудничи при избора на такъв, който може напълно да отговори на нуждите на помещението. По този начин ще сте сигурни, че комфорта, който Ви е нужен ще е налице.

Друг проблем, който често възниква при монтаж на климатици е неправилния избор на това къде да бъде разположен климатика. Поради това, че климатичните системи са доста обемисти и тежки електроуреди е редно да го вземете предвид при тяхната инсталация, за да сте сигурни, че повърхността на която са монтирани ще ги издържи.

При дейности по инсталация на климатици е препоръчително да се има предвид, че при функционирането на климатика се образува конденз. В охлаждащ режим, конденза се получава между вътрешното тяло и топлообменника. В отоплителен режим конденз се получава между топлообменника и външното тяло. Конденз се получава, тъй като температурата на въздуха, където функционират двете тела на климатика винаги е различна. Добре е при монтаж на климатици да предвидите къде ще пада водата кондензирана при функционирането на климатичната система, за да не се озовете в неприятната ситуация, при която да наводните съседите си в случай, че живеете в жилищен блок.

публикувано на