Монтаж на стенен климатик

Монтажът на климатици е сред най-важните моменти при внедряването на климатични системи в дома ни.

Стенните климатици са един ефективен начин за охлаждане на дома Ви, както и добър помощник в летните горещини. Един стенен климатик е много по-надежден от прозоречен тип, тъй като той не пречи на това да се използва целия потенциал на прозореца.

Много често потребителите приемат монтажа на климатици като предизвикателна задача, с който лесно биха могли да се справят сами и именно това често им изиграва лоша шега. Преди да започнете дейности по инсталацията на климатичната Ви система трябва да сте наясно, че това не е проста дейност по внедряването на какъвто и да е битов електроуред, а такъв изискващ по-особени познания. Именно липсата на тези познания довежда до необходимостта да се консултирате с експерт.

Основните операции при един монтаж на климатици са:
  • Избор на място, където да бъде извършен монтажа на електроуреда. Добре е избраното място да е високо на стената и в близост до контакт. След като вече сте избрали мястото следва да подготвите мястото, като преместите всички мебели или украса, както и да отстраните всички снимки или картини при наличие на такива.
  • Фиксирайте с молив мястото на стената, където ще бъде разположено вътрешното тяло.
  • Монтирайте стойките, върху които ще бъде закрепено вътрешното тяло. Използвайте електрическа бормашина. От външната страна на къщата, използвайте дупките, които са били пробити от вътрешната посредством предварително маркиране.
  • Монтирайте стойките, на които ще бъде инсталирано външното тяло.
  • Монтирайте вътрешното тяло на предварително поставените стойки. Типичният климатик се фиксира към скобите с помощта на гайки и болтове затегнати с гаечен ключ.
  • Ако климатикът има каквито и да било допълнителни външни монтажни скоби трябва да ги инсталирате съгласно инструкциите на производителя.
  • Извършете монтажа на външното тяло. Нанесете силикон около външната част, за да се предотврати проникване на всякакъв въздух отвън или просмукване на вода.

Включете уреда в захранването и му се насладете.

публикувано на