Ключови фактори при избора на климатик

Наближава летния сезон, а това предполага и рязко покачване на температурите. Ако и Вие, както голяма част от потребителите сте твърдо решени да предприемете необходимите мерки, за да си осигурите желания климатичен комфорт, то климатиците се явяват доста добър вариант.

Преди покупката на климатик първо трябва да сте наясно с някои основни фактора, относно избора на най-подходящия електроуред за Вас. Сега ще научите какви са и те:
  • Квадратура - сред основните фактори определящи мощността на закупувания климатик, както и неговите параметри е именно квадратурата на помещението, където ще бъде извършена климатичната инсталация.
  • Температура – този фактор е важен, тъй като пазарът предлага много климатични системи, които са предназначени предимно за охлаждане. Ако Вие възнамерявате да използвате новия си уред целогодишно, то съответно трябва да се избере и такъв модел, който е предназначен за целогодишно ползване.
  • Отопление - този фактор е важен, тъй като при наличие на подово отопление във Вашия дом през зимния сезон, то малко или много ще затопля помещението и климатикът няма да ползва пълния си капацитет, а това пък от друга страна силно ще редуцира сметките Ви за ток.
  • Наличие на прозорци
  • Изолация – каква е тя?
  • Изложение на помещението
  • Дограма – каква е дограмата в помещението в което ще се монтира климатика. Дали е дървена, алуминиева или пък друг тип ПВЦ.
След като вече сте наясно с тези малки детайли е добре да предоставите тази информация на фирмата, от която възнамерявате да направите своята покупка. По този начин всяка компания предлагаща климатична техника би могла да Ви предложи най-добрия електроуред според Вашите нужди.

При търсенето на фирма ние Ви съветваме да изберете такава предлагаща и монтаж на климатици, тъй като така няма да е необходимо да търсите друга. Друго предимство да изберете една фирма, както за покупката, така и за монтажа е това, че при възникване на някакви проблеми няма да е нужно сами да търсите кой е отговорен за проблема - дали фирмата, от която сте извършили покупката или специалиста извършил монтажа.

 

публикувано на