Избор на климатик

Все по-голяма част от домакинствата в България вече ползват климатици, за да си осигурят уют и комфот у дома си през цялoто време на годината. Една от причините, които убеждават повечето потребители да си закупят климатици е именно силното редуциране на разходите за сметки за електоенергия.

Решението точно какъв вид климатик да си вземем се обуславя от редица фактори в основата на които стои по-пълното задоволяване на потребителските ни нужди. При избора на климатици потребителят като за начало трябва да пресметне обема на помещението, където ще бъде ползвана климатичната система, а не площта й. Така е, защото въпреки, че повечето помещения са със стандартна височина около 2,60м. винаги са възможни и изключения.

За охлаждане на около 1 кубичен метър е нужна мощност не по-малко от 50 вата. Когато става въпрос не само за охлаждане, а и за отопление, дори и за същата площ трябва да имате предвид, че необходимата мощност трябва да е поне 70 вата. Хубаво е когато мислите да си закупите климатик, който да използвате по всяко време на годината, то е добре да се водите от разхода на енергия, за да не се почуствате изненадани неприятно през зимния сезон.

Друг фактор, на който едва ли някой потребител не би се спрял е цената на климатиците. В случай, че вече сте си избрали климатик, то непременно ще се наложи да сравните цената му в различните фирми, които го предлагат. Не забравяйте обаче и да проверите какви са съпътстващите услуги и дали изобщо ги има.

Не е тайна, че при по-голяма разлика от 100 лв. в цената на една климатична система с друга несъмненено по-скъпата е и съотвено доста по-добра.

Преди закупуването на климатик е хубаво да се посъветвате със специалист по климатични системи, който би ви предложил най-добрата марка и съответния модел, който в максимална степен да задоволи вашите нужди. В случай, че не познавате такъв може да посетите някой магазин предлагащ климатици и да поразпитате служителите му, а те от своя страна с радост биха Ви помогнали с избора.

публикувано на