Фактори определящи избора на климатик

Все повече български домакинства вече използват климатици за доставяне на високо ниво на климатичен комфорт и уют, и то в домашна обстановка. Сред най-основателните мотиви в полза на климатичната покупка е именно осезаемото редуциране на разходите за електроенергия, които се правят през зимния сезон.

Решението относно това какъв точно модел и вид климатик да си закупите се определя от множество фактори. Преди да вземете своето окончателно решение относно модела е добре да измерите обема на помещението, където ще се инсталира климатика, тъй като така няма да закупите нито прекалено мощен, нито такъв, който да не Ви върши работа.

Добре е, ако планирате да ползвате климатичната си система освен за отопление, така и за доставяне на свежест и хладина през лятото, да се сдобиете с по-мощен климатик, тъй като така желания климатичен комфорт е гарантиран.

Друг фактор, на който несъмнено трябва да се спрете преди покупката на подобен тип уреди било то за дома, офиса или вилата е това, какъв е разхода на енергия на съответния модел климатик. Добре е климатика да бъде енергоспестяващ, тъй като така няма да има неприятни изненади в сметката за ток.

Сред другите фактори, към които си заслужава да насочите вниманието си е това, какво е нивото на шум на уреда при употреба. Хубаво би било климатика да не бъде прекалено шумен, тъй като така нивото на комфорт значително спада.

Друг фактор, който несъмнено касае всеки средно статистически потребител е цената. Макар и в основата на мисленето на повечето българи да е заложено това, че трябва да се икономисва от всичко, то при покупката на климатик това не важи. По-високата стойност на един климатик, несъмнено говори, че той е по-високо ефективен и по-енергоспестяващ от тези с по-ниски цени. Така, че преди да финализирате своя избор и да се сдобиете с желания климатик е редно да си направите една равносметка, относно това дали желаете да спестите средства от покупката или да инвестирате малко повече пари в нея, като в дългосрочен план спестите от сметки за електричество.

публикувано на