Покупка на климатик в София

София е град, характеризиращ се с нестабилен климат и значителни температурни колебания. И тази зима се оказа доста непредсказуема, което вероятно е объркало плановете на повечето от Вас. Когато става въпрос за битова климатизация в столицата ни, то една добра алтернатива се оказват именно климатиците, това е така защото на практика едва ли се сещате за друг уред, който може да ползвате целогодишно. Този факт е напълно известен на повечето фирми предлагащи климатици в София и именно и това е причината за непрестанното нарастване на броя им.

Разбира се, че има и други факти в подкрепа на закупуването на климатик освен този, че климатиците могат да се ползват целогодишно. През последните години се забелязва, че закупуването на климатици в София, както и в другите по-малки градове е доста по-масово. Една от причините за това е именно факта, че климатичните системи са доста икономични уреди. Все повече домакинства гледат на закупуването на климатик по-скоро като на вид инвестиция, отколкото като на безвъзмездно похарчени средства. Това е така, защото ефективната работа на...

публикувана на 11.02.2015 07:29


Важни моменти при монтаж на климатици

Голяма част от домакинствата решават да пристъпят към закупуване на климатик през летния сезон, когато температурите са твърде високи или през зимния, когато са много ниски. Климатиците до известна степен редуцират и сметките за електроенергия, защото повечето от тях имат вградена система, при която при достигане на определена температура климатичната система спира да функционира, докато температурата в помещението не се промени поне с 1 градус. Като цяло климатичните системи са доста компактни и удобни уреди, защото могат да се ползват целогодишно. Монтажът на климатици е едно от най-важните решения след това да си закупите климатик. 

Добре би било фирмата, от която си закупите климатична система да предлага и допълнителни услуги като например монтаж на климатици, демонтаж и профилактика, защото това би Ви спестило допълнителни грижи по отношение на търсенето на подходяща фирма, която да извърши тези дейности.

В случай обаче, че фирмата от която сте решили да си закупите климатик не предлага и монтаж на климатици, то ще се наложи Вие да си потърсите такава. Една добра...

публикувана на 06.02.2015 06:25


Избор на климатик

Все по-голяма част от домакинствата в България вече ползват климатици, за да си осигурят уют и комфот у дома си през цялoто време на годината. Една от причините, които убеждават повечето потребители да си закупят климатици е именно силното редуциране на разходите за сметки за електоенергия.

Решението точно какъв вид климатик да си вземем се обуславя от редица фактори в основата на които стои по-пълното задоволяване на потребителските ни нужди. При избора на климатици потребителят като за начало трябва да пресметне обема на помещението, където ще бъде ползвана климатичната система, а не площта й. Така е, защото въпреки, че повечето помещения са със стандартна височина около 2,60м. винаги са възможни и изключения.

За охлаждане на около 1 кубичен метър е нужна мощност не по-малко от 50 вата. Когато става въпрос не само за охлаждане, а и за отопление, дори и за същата площ трябва да имате предвид, че необходимата мощност трябва да е поне 70 вата. Хубаво е когато мислите да си закупите климатик, който да използвате по всяко време на годината, то е добре да се водите от разхода на енергия,...

публикувана на 31.01.2015 21:16


Монтаж на климатици - сами или да предпочетем фирма

Сред най-важните дейности свързани с интеграцията на климатични системи у дома, вилата или офиса ни се откроява една, която се явява като най-съществена и е известна като монтаж на климатици. Монтажът на климатици е съществено важен елемент поради редица причини.

Купувайки си климатик Вие сте поставени пред дилемата, дали сами да се справите с дейностите по монтаж на климатици и да си спестите някой друг лев или да се обърнете към специализирана фирма, жертвайки минимално количество средства. 

Поради неправилно или непланирано изършване на дейностите по монтажа, рискувате да си навлечете редица нежелани проблеми, които в един бъдещ период биха ви коствали много допълнителни средства за отстраняването им, а Вие едва ли искате това.

Неизправности в климатичната система - в голям процент от случаите, поради липсата на необходимия опит на хората извършващи процедурите по монтаж на климатици е възможно да се стигне и до повреждане на климатика, което да коства допълнителни средства.

Понижаване на ефективността - сред възможните нежелани последици, грозящи хората, които са...

публикувана на 26.01.2015 18:29


Няколко съвета при избор на климатици

За никой не е тайна, че един от най-големите градове у нас е столицата ни. Този факт обуславя и наличието на огромен брой фирми на пазара. Компаниите предлагащи климатици също са многобройни, разбира се, колкото повече фирми се надпреварват да спечелят доверието на потребителите, толкова и конкуренцията е по-голяма.

Как обаче да изберем фирма, от която да си закупим климатик? Това е един от въпросите, които най-много ни вълнуват при решение за закупуване на подобен тип системи, поради факта, че едва ли сте експерт в климатичните решения.

Ето и няколко прости съвета, които биха Ви улеснили при избора на фирма за климатици:
  • В голям град като София добрата фирма трябва да е добре позната на пазара и да е с дългогодишни традиции.
  • Идеалната фирма за Вас трябва да разполага с богат асортимент от климатични системи, който в по-пълна степен би могъл да задоволи потребителските нужди.
  • Климатиците като цяло не са никак евтино удоволствие и е добре фирмата да предлага възможност за плащане на лизинг.
  • Препоръките на една добра фирма трябва да са достатъчно автентични, за да могат да...


публикувана на 19.01.2015 09:07


Sharp Daikin Midea LG Fujitsu - General Panasonic