Монтаж на стайни климатици

Стайните климатични системи са уреди предимно за битова климатизация, които се монтират лесно и като цяло са надеждни. Освен, че се монтират лесно, техният демонтаж също не изисква особени познания. Например: Ако желаете да си закупите климатик, който да ползвате  предимно за поддържане на желаната температура през горещите летни дни, то този климати е точно за Вас.

Основните моменти, на които да се спрете при един стандартен монтаж на климатици са следните:

Първия момент е свързан с измерването на квадратурата на помещението - това е важно, защото различните модели климатици имат различни характеристики и мощност. При измерването на стаята, не забравяйте да включите и квадратурата на другите помещение, които желаете да охлаждате ако помещенията са преходни или разделени от арка. 

Освен квадратурата има и други фактори които е редно да разгледате преди да извършите монтажа. 

В случай на пожар един климатик може да блокира изхода, особено ако е монтиран в стая с един прозорец. Затова имайте едно наум, както при избора на кликатик, така и при решението къде да бъде монтиран...

публикувана на 08.03.2015 09:42


Кратка история на климатика

Чрез тази статия ще се опитаме Ви запознаем с кратката история на първите климатици още от самото им възникване.

През далечната 1902 г. е разработена първата модерна климатична система от млад електроинженер на име Уилис Кериър. Първоначално неговата идея възниква, в резултат на желанието му да намери начин, въз основа на който да намали влагата в сгради като Фондовата борса в Ню Йорк и издателство в Бруклин. 

Младият електроинженер първо разработва метод и създава прототип за преработване на въздуха, като охлажда топлият въздух посредством охладени тръби. Въздухът се охлажда преминавайки през  предварително изстудените  тръби, а от своя страна студеният въздух не е причинител на влага толкова, колкото топлият, процесът води до намаляване на влажността в завода и това води до стабилизиране на влагосъдържанието в хартията.

Малко по-късно освен в намаляването на влажността този метод намира израз и в друго нещо, а именно понижаването на температурата в помещението през горещите летни дни.

През 1921 г. младият електроинженер успява да патентова своята идея, като по този...

публикувана на 03.03.2015 10:23


Защо оторизирана компания при монтаж на климатици? Основни стъпки при мотаж на климатици

Климатичните системи не са сред онзи тип уреди, които просто трябва да включите в контакта и те да заработят. Климатиците са по-особен вид електроуреди и затова изискват и малко по-специфично отношение.

Закупувайки си климатик е хубаво да знаете, че непременно ще трябва да потърсите отороризирана фирма, която да предлага монтаж на климатици. Една добра фирма е с утвърдено име и традиции на пазара и разполага с опитни специалисти.

Защо е добре да потърсите оторизирана компания, която да извърши монтирането на климатика Ви? Какви са основните стъпки, които следва да се осъществят при един монтаж на климатици и какво е необходимо, за да се осъществи той?

Монтажът на климатици е сред онези дейности, които играят много важна роля в жизнения цикъл на една климатична система. Както вече споменахме климатиците не са просто обиквновени електроуреди, затова всяка погрешна стъпка свързана с монтирането им може да се окаже с фателен край за климатичната система като цяло. Необходимо е да потърсите квалифицирана фирма, тъй като по този начин гарантирате на близките Ви и на самите Вас...

публикувана на 28.02.2015 15:26


Защо да изберете японски климатик ?

На практика няма друг уред освен климатиците, който можете да ползвате целогодишно и той да Ви осигурява необходимата степен на комфорт. Добрите климатици имат голяма мощнос, енергоспестяващи са и осигуряват надеждност на ползвателите си.

Когато става дума за избор на климатици трябва добре да проучите предлагания асортимент на пазара. В случай, че вече сте се спрели на конкретна компания, то сега Ви предстои да изберете и модел от нея. Като цяло когато става дума за избор на климатична система, която желаете да използвате дългосрочно японските климатици се явяват една доста добра алтернатива.

Защо да изберете точно японски климатик? С какво той превъзхожда другите пазарни алтернативи?

В по-мащабен план японското производство предлопага качество, надеждност и прецизност. При климатиците това не прави изключение. 

Виден представител на японските климатици е марката Mitsubishi с неговите безброй много разновидности.

Климатиците произведени в Япония и в частност моделите на Mitsubishi предлагат на своите потребители и допълнителни екстри за топлина и комфорт. Повечето...

публикувана на 23.02.2015 11:06


Защо медни тръби при монтаж на климатици ?

Преди да започнете дейностите по монтаж на климатици било то във Вашия дом, вила или офис първо трябва да определите къде да бъде монтирано вътрешното и външното тяло. Хубаво е вътрешното тяло да бъде монтирано така че въздуха излизащ от него да не попада направо върху Вас. Особено важно е това именно през летния сезон, когато повечето хора използват климатиците за охлаждане.

В основата на всеки стандартен монтаж на климатици стои монтирането на вътрешното и външното тяло на климатика, както и свързването помежду им с медни тръби, осигуряващи движението на хладилния агент.

Голяма част от Вас са се питали защо цената на един монтаж на климатици е толкова висока? Отговорът се крие именно в медните тръби, тъй като медта е доста скъп материал съответно и голяма част от сумата, която повечето фирми желаят за извършването на процедурите по монтаж на климатици се изразходва именно за осигуряването на такива тръби.

Използването на този тип тръби не е случайно, тъй като налягането минаващо през тези тръби е не по-малко от 20 атмосфери, именно този факт предполага и необходимостта от...

публикувана на 18.02.2015 07:03


Sharp Daikin Midea LG Fujitsu - General Panasonic