5 неща в подкрепа на закупуването на климатик

Вероятно и Вие като повечето потребители желаете да си осигурите целогодишни климатични условия и то на разумна цена. В случай, че не знаете какво е най-точното решение за Вас, то сега ще ви разкрием 5 неща защо закупуването на климатик е една не лоша инвестиция в дългосрочен план.

Първото нещо в подкрепа на закупуването на климатик е това, че тези електроуреди работят както през летния, така и зимния сезон. Докато повечето системи за отопление на пазара могат да се ползват само през зимния сезон, то с помощта на климатиците ще можете да постигнете желаните климатични условия целогодишно.

Климатиците не заемат много място - на практика климатиците за разлика от другите уреди за отопление и охлаждане не заемат място, тъй като вътрешното им тяло се монтира високо на стената, където пространството е не използваемо.

Възможност за гъвкава покупка - поради огромната конкуренция на пазара между фирмите предлагащи климатици, тяхната цена значително варира. Това е благоприятно за потребителите, защото климатичните системи не са от най-евтините електроуреди. Голяма част от...

публикувана на 02.04.2015 08:12


Монтаж на стенен климатик

Монтажът на климатици е сред най-важните моменти при внедряването на климатични системи в дома ни.

Стенните климатици са един ефективен начин за охлаждане на дома Ви, както и добър помощник в летните горещини. Един стенен климатик е много по-надежден от прозоречен тип, тъй като той не пречи на това да се използва целия потенциал на прозореца.

Много често потребителите приемат монтажа на климатици като предизвикателна задача, с който лесно биха могли да се справят сами и именно това често им изиграва лоша шега. Преди да започнете дейности по инсталацията на климатичната Ви система трябва да сте наясно, че това не е проста дейност по внедряването на какъвто и да е битов електроуред, а такъв изискващ по-особени познания. Именно липсата на тези познания довежда до необходимостта да се консултирате с експерт.

Основните операции при един монтаж на климатици са:
  • Избор на място, където да бъде извършен монтажа на електроуреда. Добре е избраното място да е високо на стената и в близост до контакт. След като вече сте избрали мястото следва да подготвите мястото, като преместите...


публикувана на 29.03.2015 20:08


Идеалният климатик за Вашия дом

Изборът на климатик, както за дома Ви, така и за офиса е много важно решение. Има няколко важни момента над които да помислите преди да направите своя избор на климатик.

Като за начало трябва да помислите каква сума Ви се инвестира в подобен тип електроуреди за климатизация. Различие освен в цената на отделните климатици има и в тяхната мощност и ефективност. 

Може да направите избора си както измежду редица марки, така и модели, като например преносими климатици, или т.нар. мобилни, стенни климатици, колонни климатици, централни, сплит или други.

В случай, че искате да ползвате климатика си предимно в едно помещение то един стенен климатик напълно ще удовлетвори очакванията Ви. Ако искате обаче да охладите няколко стаи, то тогава стенния климатик никак не е добра алтернатива, тъй като не разполага с толкова голяма мощност.

В случай, обаче че сте собственик на голяма сграда то централния климатик е именно за Вас. Централните климатици като цяло са супер мощни електроуреди, които имат способността да отопляват или охлаждат цялата сграда едновременно, което е доста практично....

публикувана на 24.03.2015 12:07


Основни грешки при монтаж на климатици

Дейностите по инсталация на климатични системи или т.нар. монтаж на климатици не е трудна и непосилна задача, но често се допускат някои грешки, които се смятат за основни и е желателно те да се избягват.

В случай, че планирате в един бъдещ момент да извършите инсталация на една централна климатична система, но все още не сте стигнали до този момент, то стенните климатици се явяват една добра алтернатива. 

Стенните климатици са електроуреди, които имат способността да Ви осигурят незабавна помощ в горещите летни дни.

Най-често допусканата грешка при избора и след това при монтажа на климатици е неправилното съобразяване с величините квадратура и мощност. За устройство, което работи в една стая, в която липсва пряка слънчева светлина е необходим не толкова мощен климатик. Най-практичното и икономично решение още преди да се сдобиете с климатик е да се обърнете към специалист с нужните знания, който да Ви сътрудничи при избора на такъв, който може напълно да отговори на нуждите на помещението. По този начин ще сте сигурни, че комфорта, който Ви е нужен ще е налице.

Друг...

публикувана на 18.03.2015 12:54


Индикатори за наличие на проблем в климатиците

В случай, че Вашата климатична система вече не функционира добре, то ще Ви се наложи неизбежно да извършите дейностите по демонтаж на климатици.

Добре е при наличие и на най-малък проблем с климатика Ви да се отнесете сериозно и да потърсите необходимата помощ. Навременното идентифициране на проблемите може да бъде определящо за последващата работа на климатика.

Ще Ви представим някои основни индикатори при наличието на които може да сте сигурни, че нещо в климатика ви не е наред:
  • Наличие на шум - когато в климатиците се натрупа прах и бактерии това непременно води до затрудняване на функционирането им, а оттам и поява на неприятен шум.
  • Поява на неприятни миризми - това е твърде неблагоприятна среда особено за хора с малки деца, хора страдащи от астма или такива, които са податливи на алергии
  • Покачване на разходите за електроенергия - в случай, че редовното ползване на климатика драстично покачва сметките Ви за ток, то това със сигурност е индикатор за проблем в климатика
  • Недостатъчна ефективност при употреба на климатика - причините за това могат бъдат много и...


публикувана на 13.03.2015 12:56


Sharp Daikin Midea LG Fujitsu - General Panasonic