Ключови фактори при избора на климатик

Наближава летния сезон, а това предполага и рязко покачване на температурите. Ако и Вие, както голяма част от потребителите сте твърдо решени да предприемете необходимите мерки, за да си осигурите желания климатичен комфорт, то климатиците се явяват доста добър вариант.

Преди покупката на климатик първо трябва да сте наясно с някои основни фактора, относно избора на най-подходящия електроуред за Вас. Сега ще научите какви са и те:
  • Квадратура - сред основните фактори определящи мощността на закупувания климатик, както и неговите параметри е именно квадратурата на помещението, където ще бъде извършена климатичната инсталация.
  • Температура – този фактор е важен, тъй като пазарът предлага много климатични системи, които са предназначени предимно за охлаждане. Ако Вие възнамерявате да използвате новия си уред целогодишно, то съответно трябва да се избере и такъв модел, който е предназначен за целогодишно ползване.
  • Отопление - този фактор е важен, тъй като при наличие на подово отопление във Вашия дом през зимния сезон, то малко или много ще затопля помещението и климатикът...


публикувана на 17.05.2015 20:23


Основни насоки при избора на фирма за монтаж на климатици

Ако вече сте си купили климатик, то несъмнено ще е необходимо да потърсите и специализирана компания, която да се предлага монтаж на климатици. В по-големите и населени места като нашата столица наличието на компании предлагащи, както климатична техника, така и съпътстващите експлоатацията услуги са много. В този контекст наличието на много на брой фирми доста затруднява избора Ви.

Вероятно, както повечето потребители, така и Вие искате да се обърнете за монтажа на Вашия климатик към фирма, която е всеизвестна и се слави с добра репутация.

Доброто име на една фирма е резултат, както от качествените й продукти или услуги, така и на доброто мнение на потребителите за нея.

Сега ще Ви дадем някои основни препоръки чрез които да намерите най-подходящата фирма за Вас, която да осъществи монтажа на новия електроуред.

Едно от най-важните неща, при взимането на подобен тип решения е да проверите дали фирмата, която сте избрали е с отвърдило се име и традиции. Не е тайна, че всеки един потребител би желал най-доброто, както за самия себе си, така и за близките си. 

Много често...

публикувана на 12.05.2015 13:29


Инверторен или конвенционален климатик

Неотдавна пазарът масово беше наводнен от конвенционални климатици и те успяваха да предложат на потребителите си едно доста високо ниво климатичен комфорт и уют. В последствие обаче с появата на инверторните климатици те много бързо успяха да спечелят потребителските овации със своите качества. Този тип климатици са една доста добра алтернатива, както за доставяне на желаните климатични условия, така и за редуциране на сметките за електрическа енергия, които правим през зимния сезон.

Една от дилемите, пред които често пъти са изправени болшинството от потребители закупуващи си климатик за дома или пък офиса е именно това какъв да бъде уреда, дали инверторен или конвенционален. Хиперинверторния тип климатици приспада към инверторния тип, тъй като от технологична гледна точна работи на същия принцип, с единствената разлика, че първите са доста по-ефективни.

Дори конвенционалните климатици да са доста по-нисък клас от инверторните, то те все още имат много привърженици. Този факт се дължи единствено и само на по-достъпната цена. Дори и инверторните климатици да са...

публикувана на 07.05.2015 21:05


Монтаж на климатична система

Преди да стартирате каквато и да е дейност при монтаж на климатици, било то в офиса, вилата или дома Ви, първо трябва да решите къде ще се монтират вътрешното и външното тяло на уреда. Съобразете се с това, че климатичния монтаж трябва да се осъществи на такова място, така че въздуха излизащ от уреда да не пада директно на Вас. Това важи с пълна сила особено през летния сезон, когато разликата в температурните условия навън и вътре в помещението, където е извършена климатичната инсталация са огромни.

Сред базовите етапи, които се реализират при една стандартна процедура по монтаж на климатици е инсталацията на двете му тела, както и свързването помежду им чрез медни тръби осигуряващи движението на фреона, или т.нар. хладилен агент. Свързването се осъществява именно с медни тръби, поради това, че те се износват много бавно, пък и изтичането на хладилния агент циркулиращ в тях е невъзможно.

При монтаж на климатици болшинството от потребители не използват специализирани фирми за климатична техника и именно това крие една от най-сериозните заплахи. В голяма част от случаите...

публикувана на 04.05.2015 06:23


Ключови моменти преди покупка на климатик

Наближава летния сезон, а това е времето когато все повече от родните домакинства взимат решение за покупка на климатик. Климатичните системи са една доста добра алтернатива за доставяне на желания климатичен комфорт и уют. Една от причините, които допринасят за решението да си закупим климатик е това, че новите модели климатици консумират все по-малко електроенергия, което намалява месечната сметка за електроенергия.

При избора ни на съответен модел и марка климатик стоят редица фактори, в основата на които е по-пълното удовлетворяване на потребителските ни нужди.

Преди избора на конкретен модел потребителите трябва да са наясно с няколко основни момента. Като начало те трябва да знаят приблизително, че дори и с точност каква е квадратурата на помещението, където се възнамерява да се извърши климатичната инсталация. След това трябва да се определи дали климатика ще се ползва само в едно помещение или няколко. Следващото нещо е да се прецени дали климатика ще се ползва предимно през летния сезон или през цялата година. Предварителното определяне на бюджета за тази...

публикувана на 29.04.2015 10:53


Sharp Daikin Midea LG Fujitsu - General Panasonic