Фактори определящи избора на климатик

Все повече български домакинства вече използват климатици за доставяне на високо ниво на климатичен комфорт и уют, и то в домашна обстановка. Сред най-основателните мотиви в полза на климатичната покупка е именно осезаемото редуциране на разходите за електроенергия, които се правят през зимния сезон.

Решението относно това какъв точно модел и вид климатик да си закупите се определя от множество фактори. Преди да вземете своето окончателно решение относно модела е добре да измерите обема на помещението, където ще се инсталира климатика, тъй като така няма да закупите нито прекалено мощен, нито такъв, който да не Ви върши работа.

Добре е, ако планирате да ползвате климатичната си система освен за отопление, така и за доставяне на свежест и хладина през лятото, да се сдобиете с по-мощен климатик, тъй като така желания климатичен комфорт е гарантиран.

Друг фактор, на който несъмнено трябва да се спрете преди покупката на подобен тип уреди било то за дома, офиса или вилата е това, какъв е разхода на енергия на съответния модел климатик. Добре е климатика да бъде енергоспестяващ,...

публикувана на 13.06.2015 18:29


3 важни съвета при избора на фирма за монтаж

Сред най-често подценяваните процеси след покупката на климатик е именно монтажа на климатици. Мнозина са потребителите, които пренебрегват този процес, чиято стойност е поне няколко пъти по-ниска от тази на климатика. Този подход е изключително глупав и опасен и може да Ви коства, както ефективната работа на уреда, така и ускорената му амортизация, която дори и да не влияе пряко на климатика, то със сигурност води до намаляване на експлоатационния му период.

Пазарът масово предлага климатици и именно това е и едно от най-сериозните неща, което обърква потребителите.

Информираността на клиента е най-могъщото му оръжие и именно с оглед на това, ние сме Ви подготвили няколко съвета, които при монтаж на климатици ще са Ви от полза.
  • Първия и безспорно най-важен фактор при подобен тип решения, като монтаж на климатик е именно неговата цена. Много често домакинствата решават да спестят финансови ресурси при монтажа на климатици, като изберат фирма предлагаща услугата на сравнително по-ниска цена от на останалите си конкуренти. Несъмнено обаче за това си има причина и тя...


публикувана на 08.06.2015 07:53


Експлоатационен период на климатик – 3 важни дейности

Климатиците са елетроуреди, които са предназначени предимно за охлаждане през летния сезон. Напоследък броят на българските домакинства, които предпочитат климатиците пред останалите климатизиращи уреди все повече се увеличава.

Сред най-важните предимства на климатичните системи е това, че посредством вградения термостат в тях, те не само съумяват да поддържат желаната температура, но и значително да редуцират сметките за ток в дългосрочен план. Високите сметки за електоенергия се оказват сериозен проблем пред домакинствата особено през зимния сезон, когато използването на отоплителни уреди значително се покачва.

Като цяло климатиците не изискват някакви особени и специални грижи. 3 са обикновенно дейностите, които несъмнено трябва да се реализират през експлоатационния период на климатичните електроуреди и те са:
  • Климатичен монтаж - това е най-важната дейност по внедряването и инсталацията на климатични системи в домовете ни. Препоръчително е тази дейност да се извърши от оторизирана фирма по климатична техника, тъй като по този начин възможността от...


публикувана на 02.06.2015 10:06


Професионален или потребителски монтаж?

Професионално реализирания монтаж на климатици е от фундаментално значение за успешното функциониране на климатика Ви. Добре извършените процедури свързани с внедряването на климатичния Ви уред могат да осигурят несравним климатичен комфорт, както на самите Вас, така и на Вашите близки.

Масово при покупка на климатик болшинството от потребители решава да спести някой лев от монтажа му. Причините за това решение са много, като например липса на финансова възможност, недостатъчна информираност относно важността на инсталацията или най-често българската народопсихология, според която трябва да се пести от всичко и по-възможност повече.

Предполага се, че щом сте решили да инвестирате средства в покупката на климатик, то със сигурност сте си заделили някаква сума, и с оглед на това лишението от професионалния монтаж е глупаво решение. Ако възнамерявате сами да осъществите монтажа на новия си климатик рискувате да повредите уреда, а поправката му да се окаже доста по-скъпа, отколкото струва професионалния монтаж на климатици.

Едно от нещата, които не бива да пропускаме е...

публикувана на 27.05.2015 07:20


Защо избора на фирма за климатична техника е добро решение?

Една от най-важните процедури свързани с внедряването на климатична техника в дома, офиса или вилата е т.нар. монтаж на климатици. Монтажът е една от най-важните дейности свързани, както с интеграцията, така и с експлоатацията на тези уреди и това се обуславя от редица причини.

Закупувайки си климатик повечето потребители са поставени пред дилемата дали сами да извършат неговата инсталация и да спестят пари или пък да потърсят специализирана фирма.

В случай, че решите да извършите инсталацията на Вашия климатик самостоятелно, то трябва да знаете, че не доброто планиране на отделните етапи включващи се в монтажния процес, могат в един бъдещ момент да доведат до множество проблеми в електроуреда, чието отстраняване е не само трудно, но и скъпо.

Често липсата на нужния опит при осъществяването на дейностите свързани с внедряването на климатик, може да доведе до техническа неизправност на цялата система.

Една от най-сериозните последици грозящи както хората извършващи процедурата, така и самата климатична система е значителното намаляване на полезния резултат от...

публикувана на 21.05.2015 13:39


Sharp Daikin Midea LG Fujitsu - General Panasonic