Неприятни последици при демонтаж на климатик

Ако Вашия климатик вече е стар и не съумява да Ви осигури желаната климатична среда, то е време да го демонтирате и смените с нов. Демонтажът на климатици е специфична дейност, изискваща не само набор от специални умения, но и необходими инструменти.

Добре е ако се нуждаете от услугите свързани с демонтаж на климатици, никога да не предприемате самостоятелни действия, а да потърсите вещо лице в тази област, което да се справи с всичко вместо Вас.
Често при самостоятелен опит от страна на потребители е възможно да възникнат редица неприятни последици. Ето и какви са те:
  • Застрашаване безопасността на извършващия демонтажа, както и на околните – често когато потребителите предприемат самостоятелни действия по отношения на климатичния демонтаж, възниква възможността да се изпусне външното тяло. То се намира от външната страна на сградата и е изключително тежко, затова в случай на неговото изпускане, то може да застраши както безопасността на човека заел се с тази трудна задача, така и на околните. Това от своя страна е изключително неприятен момент, тъй като в старанието си да...


публикувана на 20.07.2015 13:41


Какво представлява SEER показателя?

Ако Вие мислите, че избора както и инсталацията на централен климатик е лесно начинание, то трябва да сте наясно, че то далеч не е такова. Покупката на климатик е едно от най-значителните подобрения в дома Ви във връзка с повишаването на климатичния комфорт. Климатикът е един от най-скъпите електроруреди, затова при избора, както и покупката му трябва да подходите разумно.

Ако сте решили, че централния климатик е точно за Вашия дом, то преди покупката трябва да сте добре запознати с характеристиките му - размер и тип, както и енергийна ефективност и съпътстваща гаранция. В случай, че сте наясно с тези характеристики може бързо и лесно да изберете най-правилния уред съгласно нуждите Ви.

Поради факта, че климатиците консумират изключително много енергийни ресурси, те са сред най-скъпите уреди за експлоатация. Поради това, при избор на климатик е важно да изберете такъв с висока енергийна ефективност и нисък разход на електроенергия. Ако Вие искате максимално охлаждане на минимална цена, то е добре да помислите за това при покупката. 

За да се намали загубата на електроенергия...

публикувана на 11.07.2015 20:20


Основни детайли при избор на фирма за демонтаж

Горещините вече започнаха и точно сега е момента, в който можете да разберете дали климатика Ви е в състояние да функционира на пълни обороти. При положение, че Вашата климатична система вече е стара и не работи добре, то неизменно трябва да осъществите необходимите процедури по демонтажа на климатика.

Ако Ваши основни приоритети са осигуряване на подходящата температурна среда, както и невисоките сметки за електроенергия, то несъмнено трябва да отстраните стария си климатик и да го смените с нов. Безспорно е че по-новите и модерни климатични уреди са конструирани, в ползва на потребителя, така че да му осигуряват желаните температурни условия, като в същото време не натоварват осезаемо бюджета.

Демонтажът на климатици е дейност, която изисква професионална намеса от страна на специализирана фирма. В случай, че желаете да възложите демонтажа на Вашия климатик на професионалист, то първо трябва да помислите над някои основни детайли относно избора на такъв.

В случай, че сте получили положителна препоръка относно услугите предлагани от конкретна компания, то нищо не би...

публикувана на 03.07.2015 11:00


Избор на климатик

Планирате покупка на климатик? Поставени сте пред избора каква марка и модел да бъде той? Желаете електроуред, който не само да Ви гарантира домашен уют, но и да не натоварва осезаемо бюджета Ви? Ако всичко казано до тук е така, то тази публикация е предназначена точно за Вас и е насочена към това как най-лесно да изберете Вашия нов климатик

Преди да започнете да се двоумите за каквото и да е относно избора, то първо трябва да формирате бюджета си. Най-добре е още в началото да решите колко точно сте склонни да отделите както за покупката на климатик, така и за процедурата по неговата инсталация.

Следващия съвет, който несъмнено ще Ви е от ползва е да не се фокусирате толкова над конкретната марка, колкото над цената. Несъмнено тя е показател, който сам по-себе си говори дали една климатична система е добра или не. Логично е например по-евтините климатици да са съответно и с по-ниско качество, както и показатели на ефективност в сравнение с по-скъпите. Препоръчително е в случай, че имате възможност да си закупите по-скъп климатик, да го направите, тъй като в дългосрочен план той...

публикувана на 29.06.2015 08:19


Най-важните моменти при климатичния демонтаж

Измежду дейностите на които сякаш не се обръща толкова внимание при покупката на климатика, както и при неговия монтаж и профилактика е демонтажа на климатици. Според своята същност демонтажа е целесъобразна дейност свързана с премахването на климатичните системи.

В повечето случаи демонтажа на климатици е наложителен при подмяна на климатичния уред или по друг начин казано, при покупката на нова климатична система с намерението да се подобри нивото на климатичен комфорт в нашия дом. В не малко случаи осъществяването на демонтажа се налага, при положение, че желаете да преместите климатичната машина от настоящото й местоположение на друго. 

Защо е най-добре да изберете фирма, която да осъщести демонтажа на климатика Ви?

Несъмнено положителните страни на това решение са множество, докато негатива е само един и той е незначителната сума, с която ще трябва да се разделите. Обикновено тази процедура струва около 40-50 лв. Макар и плюсовете безспорно да са много, то сега ще Ви посочим някои от тях:
  • Безопасно отстраняване на уреда
  • Спестяване на излишни разходи при последващ...


публикувана на 19.06.2015 13:03


Sharp Daikin Midea LG Fujitsu - General Panasonic